Nuffnang

Facebook

S Darab 3

0 comments
S darap 3 = Semoga Semuanya Selamat..... Tepat jam12 tgh mlm semalam da masuk 01 Mei 2011, hari ni adalah hari istimewa bagi kami sekeluarga…. bukan hari pekerja tapi hari Lahir seseorang yang PALING istimewa dalam hidup kami…. SElaMaT HAri laHIR MUMMY….. hari ni hari lahir my mum….. KU Panjatkan Doa…. Semoga mummy dipanjangkan Umur, dimurahkan rezeki, dan sentiasa dalam lindungan & diberkati NYA… AMIN…. Di bawah ni Video Khas yg untuk Mummy…. Video ni ada 2versi…. Versi pertama saya da upload d FB, Video dibawah ni Versi Kedua ok….. selamat menonton….. harap2 mummy hapi tgk this video…. Wlaupun kami jauh…. Namun mummy tetap dalam ingatan…. Hapi Birthday Nenek Mummy….


video
Nadrah....

Berkat hari lahir my mummy…. hari ni juga merupakan hari ulang tahun my blog pajeet82.blogspot.com SELamat Ulang Tahun buat My BLOG…. tiada apa2 yang saya harapkan untuk blog saya ni, cuma dikesempatan ni, saya ingin memohon maaf sekirannya ada penulisan saya yg kurang disenangi oleh pembaca blog ni….. ampun maaf dipinta….. (mcm hari raya pulak kan)

untuk pengetahuan semua… sebelum ni blog saya hanya dibaca oleh semua ahli keluarga yg terdekat & rakan2 blogger yg terdekat & rakan terdekat sahaja..... sebab takut ada yg tersinggung dgn kata2 saya dlm blog ni…. tapi Sempena ulang tahun BLOG ni….. bermula dr hari ni…. Blog ni bo di baca oleh semua pembaca seluruh dunia…. InsyaAllah saya akan memberikan yang terbaik buat blog ni…

Terima kasih atas sokongan Pembaca2 blog ni…. kepada blogger2 besar yg selalu support my blog terima kasih banyak2…. Ok la saya nak cau dulu….. Sebelum tu, Selamat Hari Pekerja untuk semua…. Nikmati la cuti ni dengan aktivit yg bermanfaat ok…. Assalamualaikum……



Selamat Hari Lahir Mummy....


SEdapnya..... yummy

0 comments
Selamat datang semua ke Dunia Fantasi....... eheheh bukan la selamat datang ke blog saya.... da mkn ke blm??? klu belum mkn bo la p mkn dulu... sbb sblm baca entry ni mesti mkn dulu nanti lapar pulakkan..... da tau da.... sy nak cerita pasal mknan... sedapnya... lebih2 lagi mknan yg kita suka mkn kan??? mesti sedapkan... yummy...

sy suka mkn ikan (tp ikan yg biasa sy mkn la ada juga ikan yg sy tak mkn) lagi2 klu ikan msk asam pedas, masak kari, masak acar, masak kicap, rebus pun sedap..... apa lg klu ikan masak ampap???? sedapnya.... semua jenis msakan tu d + dengan ikan goreng + sambal belacan.... sedapnya smpai tak ingat dunia.... ikan jatuh d carta kedua.....

Ayam??? suka juga la... ayam KFC, ayam masak merah kadang2 ayam masak kari.... tp sy ni x berapa suka mkn ayam klu dbandingkan dengan IKAn.... klu ikut carta Ayam ni yg ketiga la...

Daging.... jarang mkn.... jaga kesihatan konon la.... tp klu ada org masakkan apa lagi mkn jak la.... daging masak kari + ubi kentang paling sy suka, daging masak kicap.... tu jak la, klu daging masak lain tu... kena fikir dulu la, mau mkn ka tidak??? klu ikut carta Daging ni no 4

makanan seterusnya ni, saya rasa ada juga org yg x pandai mkn ATAU tak bo makan.... ATAU sbb malas rasanya sgt la rugi.... udang... ada org tak pandai mkn udang... KO pecaya??? x tau la mungkin ada sejarah ka apa ka??? klu yg tak bo mkn lg kesian... sebab klu mkn gatal2 la.... nasib baik aku bo mkn..... sbb yg ketiga ni sbb malas.... malas nak kupas kulit udang tu pasal dia tak mkn.... bkorban la sikit da suka mkn apa lg kupas la..... apa pun alasan korang x mkn udang.... suka hati korang la yg penting.... udang tu sedap klu masak.... merah, masak sos, masak sos tiram, digoreng dan direbus pun sedap....... wah rasanya hari ni mau g mkn udang

Ketam pun i like.... tak kira la msk apa........

last sekali sayur-sayuran.... nak cerita sikit ok..... dr kecik smpi la sy kawen saya x pandai makan sayur.... sejenis sayur pun..... tp bila da kawen ni, tiba2 sayur tu menjadi sedap pulak.... terutama sayur Pucuk ubi masak lemak, sayur kubis, sayur kacang, sayur kangkung, sayur kailan.... sedapnya..... no sayur d carta yang pertama...... klu mkn tak ada sayur rasanya tak bo mkn.... eheehehhe

da la tu asyik cerita pasal mkn jer..... sebenarnya nak bgtau kat sini, masa mkn tu.... nikmati la makanan tu dengan perlahan.... mesti sedap.... tp berhentila mkn sebelum kenyang.... ada lagi sejenis mknan yg tak bo tak mkn MAKANAN RINGAN..... kesian kat budak2 dengar berita baru2 ni... d kantin sekolah da tak jual MAKANAN RINGAN + MINUMAN BERGAS..... mau jaga kesihatan kanak2 konon la..... alallaall kesian la kat diaorg tak menikmati + merasai zaman kanak2.... sbb zaman kanak2 ni, klu tak ada mknan ringan tak sah..... ehheheh... okla smpi dsini saja .... harap2 kita semua enjoy....

PAsport.... DARK BROWN

0 comments
assalamualaikum.... hai.. suasana d sini cerah jak seceria org dapat BONUS... kamu boleh bayangkan ka amcm suasananya tu.... tahniah kepada semua yg dapat BONUS... kita berdoa semoga tahun depan dpt lagi dan berusaha kepada yg lebih baik (KPI kasi naik) dan terima kasih juga diucapkan kepada BOS2 sy yg memberikan penilaian yg baik terhadap pekerja mcm aku ni... harap2 tahun depan lebih baik lg.... AMIN. Bila da dpt BONUS ni.... mcm2 la yg mau dbeli... smpi kepala pun mau pecah fikir pasal duit yg banyak ni... apapun fikir2 laa sblm mbuat sesuatu ok..... fikir utk masa depan (ko pandai jak ckp ah... ko sendiri tu) ahahha... now mau cerita pasal pengalaman saya buat PASPORT... benda2 yang mesti ada.... 1) pasport lama jika pernah ada 2) gambar terkini 2 keping (kemarin br ambik gambar) 3)salinan kad pengenalan 4)Salinan surat beranak (jika dminta bagi jak la) 5) Duit RM100 utk 2tahun RM200 utk 3tahun (now ada pengurangan RM150 utk 3tahun) yang terakhir mesti tau la berapa tinggi kamu.... tp klu kamu x tau pun... di jabatan imigresen ada juga tmpt ukur..... mcm aku la tadi br ukur... rupanya tinggi 165cm tp tolak 2cm kasut yg pakai 163cm la.... selama ni x tau pun berapa ketinggian.... nasib baik Jabatan Imigresen ni x minta berat badan.... ahahhah lg satu yang aku br tau... Warna anak mata : DARK BROWN... bangga ni dark brown.... kamu ada tiada kan... paling2 warna anak mata kamu tu ITAM.... ehehhe jgn marah ok... gurau ba.... yang pastinya warna anak mata semua adik beradikku DARK BROWN.... tu la kelebihanya org ada darah campuran ni... eehheheh... okla smpi disini saja.... mlm nanti aku download gambar ok.... enjoy...




ni pasport BARU....



INDAhnya Cinta KIta....

0 comments
assalamualaikum....

indahnya mlm ni... terasa hapi semacam jak.... x tau ngapa, mau kata pasal dpt bonus, x juga....bak kata KAK ELINA.... duit angin.... mana rasa pi mana tu duit.... eheheh x tau la ngapa gembira semacam jak..... lupakan la... jgn terlampau hapi.... nanti sedih.... ahahhaha. Lapang sgt mlm ni.... smpi bo update blog lg, smbil nyanyi2.... sebenarnya banyak yg mau dkongsi dgn semua pembaca blog ni.... (tq byk2 sbb baca blog ni) tp x tau mau mula dr mana. ok.... 1....2....3..... Indahnya bercinta smpi syurga.... indahnya bcinta masa muda, indahnya bercinta di dunia, indahnya bercinta smpi tua.... byknya saat indah bcinta, lagu2 kisah cinta pun byk kan..... antaranya yg jadi kegilaan ramai Sedetik Lebih walaupun cuma sedetik rasa cinta, INDAHnya CinTA bayangkan la cinta tu dpt membutakan MAta Hati sebab KU berjanji kerna CINTA terimala Seadanya Aku, Bagai Bidadari..... kita akan tempuh bersama badai yg melanda Tiada duka yg ABADI, sabar ya syg.... Bila Waktu telah berakhir, INsyaAllah cinta kita akan Sampai Syurga..... amin... bykkan lagu2 cinta... semua yg sy Bold tu tajuk lagu yer..... hargai la cinta kita selagi dia myala.... wah....
okla smpi sini jak dulu sy mau p mkn Burger Kampung dulu k..... nak kongsi sikit sebuah buku yg sgt2 best..... tgk gambar ok.... nanti sy bgtau apa isi kandungan buku ni.. dlm entry akan dtg ok.... tunggu, klu x sabar p la beli buku ni ok.... bye....


Fasionista la kunun tu....

2 comments
assalamualaikum... uolls.... hari ni nak kongsi sikit bkenaan fesyen..... sebelum tu nak tanya dulu kpd kwn2 yg bertudung.... kamu bertudung sbb apa, tuntutan agama ka atau sbb fesyen.... almaklum la kan sekarang byk fesyen utk org yg bertudung. Kadang2 terikut2 juga dgn fesyen nie.... tapi yg utama sbb syg bertudung adalah kerana Allah S.W.T & tuntutan agama...... semoga dgn pemakaian tudung ni, saya dipeliharan olehNYA amin. klu ada yg kurang dlm penulisan sy ni, sy mohon maaf, sy berharap uolls semua dpt menambah d bahagian komen & kita jadikan ilmu bersama ok.....


ni antara komen yg sy terima d FB :

Pengkritik Pertama : Manager Penanam Anggur Sedunia (byk untung ka ni tahun???)


Pengkritik Kedua : Hot Mama

info....

0 comments
Vegetables? Tofu? Wholemeal bread? What we all need now is a profile test to determine what we need to improve. Thank you, #NestleProfiler!

Selamat Tinggal Game.....

0 comments

Assalamualaikum….. hai hoy… apa kabar semua? Hari ni saya rajin untuk update blog ni…. terima kasih buat semua yg setia menanti update dari saya… now sy nak bgtau sikit ok sekarang… dtmpt sy bekerja ni…. sibuk dgn aktiviti sukan setiap bulan ada saja sukan yg diadakan…. So smpi la ms nya dlm bulan April ni sukan kegemaran saya akan diadakan (Bola Jaring)…. jadi sesi latihan pun bermula…. sebelum jauh lagi saya bercerita…. Utk pengetahuan semua, sy paling suka main game ni, dr zaman sekolah lg sy main game ni, dgn memegang gelaran GS terbaik (WAH…) membuatkan sy suka main game ni….. tanya la kawan2 sekolah yg seangkatan dgn sy… memang diaorg tau la kehebatan sy tu…. Hehehe, tp mungkin itu dulu, waktu d zaman sekolah…. Sekarang…. Hanya tuhan yg tahu…. baru sesi latihan di hari pertama saya merasakan saya perlu tarik diri dari team ni…. bukan masalah dr team ni tetapi…. Juruhlatihnya yg inginkan komitmen sepanjang latihan & kejayaan semasa perlawanan…. Demi tidak mengecewakan mana2 pihak…. Sy mengundurkan diri dr bermain game ni….. rasanya sy perlu cari team lain…. Utk bermain atas dasar suka2…. Sungguh sedih rsnya, tp inila keputusan sy. Buat kawan2 yg lain sy memohon maaf di atas keputusan yg sy ambil…. sy akan sentiasa mendoakan kejayaan kamu. Habis cerita pasal netball…. kesimpulan yg sy dpt simpulkan disini : klu mau mgajar ayam terbang seperti burung…. ajar la dgn penuh kesabaran…. bukan mgajar mcm kau saja yang pandai….. FAHAM ka??? Aku pun x faham sebenarnya yg penting…. ahahah. Klu bidang sukan da tak bo join…. Aku join dlm bidang penulisan la…. Eehhehe, harap2 penulisan sy nanti akan dpt dterbitkan….. okla sampai disini saja buat tatapan kita…. Gambar dibawah adalah gambar kenangan masa aku main netball last year 2010….. selamat tinggal game…..


HQ STAR



HQ STAR + SDKN, LD, Twu team

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini