Nuffnang

Facebook

Waka....waka best

0 comments
bestnya lagu ni....rancak....rs mau menari pulak....tp dgn sapa ya???? oh....tau sudah mau menari dgn sapa, dgn faris daniel....ko tunggu ya nanti angah balik sdkn kita penari sama2 ni lagu.......

Pn Piklen, SAPA yg x pandai guna bhs Melayu??? Kau Ka Aku?

0 comments
hari ni x tau la mau ckp hari malang ka hari baik.....x tau la pulakkan ujian drnya terima saja la apa mau buat......now sy mau kongsi cerita ni utk semua org, supaya semua org tahu ni semua salah faham bukan salah sy....geramnya....klu pihak management terbaca Blog sy ni pun sy x takut.....sbb sy mau meluahkan apa yg sy rasa. ceritanya bermula disini.....beberapa hari ni Fax mesin di Admin & HR Department rosak....jadi semua Admin & HR guna Fax mesin di ofis kami (LEGAL DEPARTMENT), terlampau byk penggunaan FAX mesin diopis kami..membuatkan....cartridge kami habis...dan dokumen d dlm fax mesin masih ada yg belum keluar lg...jadi kamu tau la kan klu mau kasi keluar tu doc perlukan cartridge...kebetulan BOS sy (Manager Legal) tidak berada dofis utk sign request form...jadi atas nasihat "Second BOS" (Pn.Elinawaty) " p ko minta jak sana d ADMIN, bgtau besok br km hantar tu request form....jadi apa lagi aku ni p la ke ADMIN DEPARTMENT......semua staff admin department satu org pun tiada (x tau la diorg p mana)kecuali Assistant Manager Admin (AMA)jak yg ada (Pn.Piklen Lalung) jadi sy bgtau AMA, kami perlukan cartridge utk fax mesin kami, dia ckp "tiada org"(maksudnya org yg bertugas dbahagian Request Stationery tiada) sy bgtau dia kami betul2 perlu tu cartridge....kamu tgk betul2 ayat yg dia ckp ni "KAMU PAKAI KAMI PUNYA DULU" (pada pemahaman sy dia suruh sy ambil cartridge fax mesin diaorg (sbb mesin ADMIN kan rosak)jadi sy pun ambil la tu cartridge (dr mesin fax ADMIN)......sy pun balik la ke opis & bgtau pd second BOS sy Pn. Elinawaty "bagusnya c Piklen sama aku, siap bg diaorg punya cartridge lg"......masalah FAX pun selesai.....cerita yg paling hangat pulak bermula hari ni sy teringat mau isi "request form" pasal cartridge sbb BOS da ada.....jd sy pun x tau mau request ka atau tidak....jadi untuk mendapatkan kepastian sy tel AMA & tanya dia perlu ka sy request tu cartridge atau just pakai yg dia bg kemarin......AMA ckp "kau ambik cartridge kami"(dengan nada terkejut)....apa lg dia pun memula kan la ceramahnya...mengapa ko ambik kami punya cartridge?????? aku pun terkejut....iiiii kemarin dia suruh ambik hari ni lain pulak......AMA pun marah lalu dia ckp lain kali ko tidak bo ambil cartridge kami....oh patut la kami punya FAX tiada ada terima apa2 hari ni aku tau ba...memang aku x bo ambik tu cartridge, tp da dia yg suruh lagi pun tu mesin FAX Admin kan rosak memang la tiada terima sbb FAX di tempat kami x berhenti2 ni..... jdi sy pun x kisah la just kasi balik & request la yg br utk our department.....dlm perjalanan aku mau kasi balik tu cartridge....kebetulan my BOS ada d ADMIN tgh bincang sesuatu dgn AMA....AMA direct ckp tu my BOS "ko punya dyg ni tidak faham bahasa melayu ka"???? oh my GOD (hanya tuhan jak la tau mcmana rasanya)lepas tu dia ckp aku CURI cartridge Admin bikin panas.....sy pun x tau la apa lg ceritanya sama BOS sy... (klu la ni masuk dalam KPI, mesti KPI ku yg la yg paling rendah d SABAH PORT ni) INI SEMUA SALAH FAHAM....mana la aku tau FAx mesin diaorg da ok.....sbb FAX utk diaorg masi juga ada d fax p Department kami..... tapi kan klu iya pun jgn ko smpi ckp AKU X FAHAM BAHASA MELAYU BA.....kita ni 1MALAYSIA....cuba klu aku ckp ko yg x pandai guna tu bahasa melayu AMCM???? senang2 jak ckp org mcm tu mcm la dia tu betul semua....lagi satu...jgn smpi ko ckp org curi ba.....aku masih mampu lg ba beli tu cartridge......GERAMnya......ni la salahsatu jenis manusia yg dia ingat, dia jak yg betul......AKU MAU DIA PN.PIKLEN & semua STAFF SPSB baca ni BLOG......aku mau semua org tau ni semua BKN SALAH KU....ini cuma salah faham.....dlm hatiku ni panas betul.....aku mau Pn. PIKLEN LALUNG minta maaf sama aku, ckp aku begitu.....(tp kpd sesiapa yg kenal AMA diaorg tau mcmana perangai dia "DIA TAK AKAN MENGALAH") br kemarin aku puji dia baik sama aku.....hari ni & selamanya akan aku ingat apa dia ckp ni......kepada Pn.PIKLEN mula dr hari ni sy tidak mau berurusan dgn KAU lagi....sbb BAHASA MELAYU KO BKN BETUL PUN, CKP ORG......puas hatiku......(kepada sesiapa yg membaca ni BLOG jgn buat spekulasi yg bukan2 atau melibatkan org lain ni just aku & Pn.Piklen sahaja)saya cuma mau bgtau ni SEMUA CUMA SALAH FAHAM......


cartridge, yg terlibat.....



Anne's Diary & SaraKids BLOg......

1 comments
lama tgk laptop ni, x tau mau tulis apa, tp mau juga tulis.....ehehheh sy pun apa lg tinjau2 la blog org.....sy ni memang suka tgk Blog, tambah lg org2 yg sy kenal....best tgk cerita2 diaorg.....aktiviti diaorg....ada juga la beberapa blog yg suka tgk, hampir setiap hari sy buka, tgk mana la tau diaorg update blog kan......ni salah satu Blog yg sy suka....nama tuan punya BLOG ni Aina...dia ni GF kepada schoolmate sy....sy pun blm pernah jumpa dia lg, sy pernah tgk gambarnya & berbual melalui email je....tp dr pengamatan sy dia ni nice person yg bo kita jadikan kawan....ehheheheh...kebetulan pulak Aina ni kerja dekat SARAKIDs....cerita pasal saraKIds...."BLOG sarakids" juga salah satu BLOG yg hari2 sy mesti tgk....walaupun sy tak ada anak tp sy suka tgk baca Blog ni....hampir hari2 sy buka blog ni....tuan punya blog sarakids ni nama dia Pn. Farah Farhan, walaupun dia tak kenal sy....tu tak jadi masalah yg penting sy suka bc blog dia....harap2 satu hari nanti bo jumpa dgn penulis2 blog ni.....jadi kepada sesiapa yg ada BLOG tu bo la bgtau alamatnya.....nak bgtau BLOG mana2 yg best pun boleh.....


Ni bLog Anne's Diary....(sy pun suka tgk ASSALAMUALAIKUM CINTA)


Ni Blog SaraKids....(Pn punya Blog tgh menyanyikan lagu utk anak dia)

BuKan Hari BELI Tudung.......

0 comments
hari ni sy p shopping2 sama my lucky man.....sbb tolong bayar semua yg sy beli...eheheh tp mau d jadikan cerita...sy p satu kedai tudung... d area KK ni juga la....almaklum la jarang ni mau p beli tudung...selalunya sy kirim air liur sama my lovely kakak jak d KL tu atau mummy sy (tu pun klu dia p KL) supaya belikan sy tudung....eheheheh dgn diaorg jak bo buat begini dgn org lain belum pernah lagi....ahahah, ok sambung cerita...d kedai tudung sibuk la ni memilih....2 3jenis tudung....susah2 aku pilih tudung ada pulak org berebut mau beli tudung yg aku pilih...mentang2 la tu kedai kawan dia....senang2 jak dia dpt tu tudung....tuan kedai tu apa lg, buat muka selamba...suruh aku pilih jak warna lain....sebenarnya aku mau warna tu juga....x tau la ngapa mood hari ni BAIK sgt pulak aku bo kasi lepas org tu mcm tu jak....selalunya aku la org yg suka bgaduh klu x puas hati ahahhaha, oleh sbb tu peristiwa.....satu Tudung pun aku x jd beli sedihnya....sudah susah mau bawa tukang bayar ni jalan2.....mungkin hari ni bukan hari beli tudung kali ah.....

Bangga jadi org SANDAKAN....

3 comments
Sabtu yg indah....cuaca pun mendung2 saja....kira mau jalan2 tp ptg2 sikit la kali.....sarapan pun sudah, mkn pun sudah...skarang ni mcm mau tetidur pulak....x apa tulis dulu blog ni kejap....ni mau cerita pasal sarapan....setiap sabtu...mesti mau fikir apa mau masak utk sarapan tp selalunya sy msk mee goreng atau beli nasi kuning kakak tini.....tp pagi ni sy msk mee goreng, suami sy ni suka sgt mee goreng, tp bkn mee yg sy goreng tp dia suka mee goreng MAMAK....kadang2 dia suruh sy belajar sama MAMAK mcmana mau msk tu mee goreng....tp suami sy ni x la cerewet sgt yg penting sedap & bo mkn jadi la tu.....tu yg best tu....x memilih.....lagi pun sy enjoy juga ba msk ni....tambah2 lg utk c dia.....best.......klu sy msk mee, sy mesti guna "Sandakan Mee" br sedap oh.......bangga sy jadi org sandakan ada produk sendiri (D GIANT PUN ADA JUAL)siap promosi lg ni. ok cerita pasal MASAK memasak ni.....hari2 sy mesti fikir apa mau msk adoi pening kepala...rasanya semua isteri pun mcm tu kan.....tp sekarang sy x lg susah2 mau fikir mau msk apa, sbb suami yg fikir apa yg mau msk.....sy yg msk....try la msk utk suami2 kamu dumah....best...best lg klu suami tu turut sm2 tolong msk....eehheheh(tp kadang2 klu dtg mls msk tu apa lg mkn jak la dluar)...ahahahhahah


Sandakan MEE


tumis bwg...udang...tambah telur jika mau & lada klu mau pedas la.....


masukkan SANDAKAN mee.........letak kicap masin....


Sedia dhidang bersama telur mata BUAYA....ahahhahahha


Klu malas masak....p sini la jawabnya...


Klu x pun p sini....kasi abis duit....

mana bapa saya..........

0 comments
hari ni ahad 20/06/2010 hari bapa sedunia....sempena hari bapa hari ni aku mau mnyanyi la utk my daddy.....



bila yang tertulis untukku
adalah yang terbaik untukmu
kan ku jadikan kau kenangan
yang terindah dalam hidupku
namun tak kan mudah bagiku
meninggalkan jejak hidupku
yang tlah terukir abadi
sebagai kenangan yang terindah


hari ni setengah hari aku spend my masa sama daddy ( p gaya street, lepas tu p airport daddy mau balik sdkn)......Tq for everything daddy...."mana bapa saya" ehheheheh tidak akan kami lupa saat-saat 2.....kenangan yang terindah dlm hidup kami......selamat hari bapa kepada semua bapa....hargaila bapa kamu selagi mereka masih ada & sygila mereka sepertimana mereka menyanyi kamu.......

MEriahnya Umahku...........

0 comments
Mungkin dr apa yg terjadi sebelum ni (ada rahmatnya)....dpt memberikan kita sinar bahagia yg bpanjangan......hari ni Sabtu 19/06/2010 ada 3org bayi datang ke umahku...bg memeriahkan suasana....tghari aku terima kunjungan dr Arissa...(anak drpd salahorang macik kpd Suami tercinta) comel....smpi petang dia dumah..... mlm pulak ni best (kunjungan khas dr anak buahku) HAIL IRFAN BIN MOHD FAZLI BIN ADRAH & turut diudang (mcm artis) M.NAUFAL... anak kepada abg sepupuku....meriah la umah dgn kehadiran diorg.....ada yg menangis ada yg belari2 wah..... ada lagi yg lebih istimewa km bertiga (daddy, aku & suami) dpt menjayakan majlis mkn malam bersama keluarga adikiparku dr Sarawak....tanpa mummy (tukang setup mknanan), tanpa ibu (c tukang Masak) tanpa lija (pembantu tukang masak)....ehehheh apa2pun tgk jak la gambar2 dbawa k.........

mkn tghari bersama keluarga suami


Arissa (adik sepupu kpd suami)


Makngah & Hail


Kami geng KK


atuk & Hail


Naufal & Pakngah


hail irfan


c Hail & mummynya


mkn mlm bsama ahli keluarga adikiparku dr Sarawak........

Ya Allah Berkati Hambamu....................

0 comments
Hujan dluar sama lebat dgn airmataku.....klu airmataku reda...reda juga la hujan, bila lebat airmataku ni, lebat juga la hujan dluar tu.... seperti hujan ni pun turut merasakan apa yg aku rasa...huhuhu...inila takdir dr NYA....aku bsyukur masih mampu menanggung dugaan & ujian yg dberikan....dengan adanya sokongan Suami tercinta, ahli keluarga & kwn2 yg memahami (terima kasih atas segalanya)..... aku redha dgn apa yg terjadi....apa2pun aku dpt menerima qada & qadar drNya dgn hati yg terbuka.....blm ada rezeki lagi...insyaAllah satu hari nanti.....hanya doa & usaha yg mampu aku lakukan "ya Allah berkati hambamu"....AMIN

Leganya bila bgun dr tidur...........

0 comments
beberapa mlm ni sy & suami menggunakan Foot Detox Patch (untuk membuang sisa2 toksin dlm badan) yang sy beli secara online melalui Kedai Kaki....da 4 mlm kami menggunakan detox ni....best....bila bangun pagi,rasa badan ringan....rasa segar, bila tidur pun rasa lebih lena, semakin hari semakin rasa bertenaga......ni bkn pendapat sy saja tau, ni pendapat sy dan suami sy....sebelum ni kami pernah juga mengunakan detox jenama lain ada jual d Watson @ Guardians harganya mahal sgt 2 keping (sepasang) RM25....klu nak pakai suami isteri da RM50...tu baru sekali pakai....tp tidak d Kedai Kaki.... harganya jauh lebih murah, sy beli dgn harga RM45 dpt 34 keping (17 pasang)penghantaran percuma pulak tu..... tp sy tgk sekarang Kedai Kaki ada menawarkan harga istimewa.....cuba la....Byk lg manfaatnya kita pakai Detox ni....klu tak percaya cuba la....sy dan suami sudah mencuba anda pulak bagaimana???? (mcm iklan pulak)apa lagi CUBA, TRY, Test....mana tau kamu juga rasa apa yg kami rasa.........

kakiku yang d baluti detox....


kaki suami tercinta yang d baluti detox.....

Gerigitan.........

0 comments


susah mau ckp kan....dulu2 klu bf sy p tgk bola lantak la dia mau p tgk bola sama kwn2nya d mana...ni bf sy sudah mjadi SUAMI ku yg tercinta....jadi apa lg dia pun tgk bola dumah la.... asyik2 bola amcm tiada sudah rancangan lain (x sudah bo kita mnengok rancangan lain), x apa la drpd dia melepak d kedai, baik la dia dumah...klu dia dumah sy bo juga nampak dia kan.....ahahhah...wlaupun sy x suka tgk bola tp sy tetap duduk depan TV tgk padang yg bwarna hijau, org ramai yg berebut satu bola tp gerigitan juga tgk klu mau mjaringkan GOL tu......adoi..hari pertama bo la tahan hari kedua....x la baik aku main internet...sblm tu sy ada tanya "abg sokong sapa & rasa2nya sapa yg menang?" dia terus jawab argentina....entah betul aku eja tu lantak la...ni aku buat jersi argentina buat suami tercinta ada letak nama dia, aku letak no 9 sebab aku suka sgt no 9....ehheheeh. kesimpulannya...suami isteri ni mesti selalu beralah.....da selalu sgt suamiku beralah.... x salah kali ni aku beralah kan...... apa2pun tgk bola, bola juga pintu umah jangan lupa kunci.....eeheheehe

mari la kita sama2 beringat...........

0 comments
Ilaa hilaastu lil Firdausi ahla, walaa aqwaa ‘alaa Naaril Jahiimi. Allah, fahablii taubatan waghfir dzunuubii, fainnaka Ghafirun dzambil ‘adziimi

Ilaa hilaastu lil Firdausi ahla, walaa aqwaa ‘alaa Naaril Jahiimi. Allah, fahablii taubatan waghfir dzunuubii, fainnaka Ghafirun dzambil ‘adziimi

Tuhanku aku tidak layak
untuk syurgaMu
tetapi aku tidak pula
sanggup menanggung
seksa nerakaMu,
dari itu kurniakanlah
ampunan kepadaku,
ampunkanlah dosaku,
sesungguhnya Engkaulah pengampun
dosa-dosa besar........

Tuhanku aku tidak layak
untuk syurgaMu
tetapi aku tidak pula
sanggup menanggung
seksa nerakaMu,
dari itu kurniakanlah
ampunan kepadaku,
ampunkanlah dosaku,
sesungguhnya Engkaulah pengampun
dosa-dosa besar........

benCi BiLang Cinta

0 comments
mau cerita pasal dua video d bw, ni la babak yg paling aku suka tgk.... sedih pun ada.... tp kesimpulannya kita hargaila org yg ada dsekeliling kita, sygi la mereka selagi mereka ada.....okla kamu tgk la ya babak2 tu sedih + gembira....tp klu km mau tgk kisah selanjutnya tu cerita tgk la d ASTRO 105......bye.....

Jauh dr lubuh HATIKU yg paling dlm.......

0 comments

Susah senang SAMA2......

0 comments

Kawen...kawen

2 comments



musim kawen2 telah tiba.....jemputan sana, jemputan sini.....smpi 1 pun aku x bo p sbb laki sibuk betul kerja....amcm mau p???? mau p 1org....x best pulak dtambah2 lg dgn musim hujan d KK ni, adoi.....sori la x dpt dtg, kepada sesiapa yg mengundang....Byk la tgk2 gambar org kawen d FACEBOOK...mcm2 gaya ada oh.....cantik2, meriah la katakan......tp ada yg unik pd satu majlis kawen yg sy nampak, ada cabutan tiket bertuah lg..na x ko meriah....siap byk lg tu hamper mau d bagi sama tetamu yg hadir, tu x tau la pulak adat diorg ke atau saja mau meriahkan majlis, ini bkn cerita semata2 ni adala kenyataan x pecaya tgk la gambar ni????? masa kamu kawen ada ka acara begini atau aku jak yg x tau, apa2pun semoga pasangan pengantin semuanya hapi mjadi raja sehari amin.............

MErbaHaya Kpd Bot2 Kecil

0 comments

aku ada kamu.....caya la syg....drpd ramai2 org hanya 9org saja yg lulus....termasukla kesayanganku ni....tahniah...x sia2 ulang alik p papar tu....harap2 cepatla lulus praktikal.....klu sapa2 yg tgk d my gallery sy ada ckp yg suami sy ni suka kepada eletrik.....ni la buktinya betapa sukanya dia dgn bidang ni....apapun hati2 dgn bidang ni merbahaya...kpd bot2 kecil....eheheheh doakan jak semoga semuanya selamat amin..............

Mee Halus kegemaranKU

0 comments
mummy, daddy, amin....sudah pulang g sandakan....sunyi pulak rumah ni....aku mnyanyi2dumah ni bgema oh.....sudah siap kemas umah mnyapu....mmop...mstrika...adoi..penatnya, sepanjang cuti ni best la.....ada jak aktiviti...smpi sakit2 ni kaki bjalan.....ada yg aku lupa mau cerita ba pasal mee halus....aku ni suka sgt mkn mee halus....klu seminggu mkn mee halus jak pun bo, tambah2 lg yg mummy @ cik nie @ mak wawa yg masak....sedap oh.....kita ni biasa ba mkn mknan yg kita mkn dr kecik kan....br2 ni kami sarapan la mee halus, mummy masak mesti sedap oh....tp yg bikin x sedap tu jenis mee yg daddy beli....bkn mau kasi salah daddy beli mee jenis lain tu, tp lain betul rasa tu mee, kembang d tekak.....tp yg bikin hairan walaupun mee tu x sedap tp akhirnya licin juga....ahahhaha kamu rasa sapa yg kasi abis???? Moral of the story....walaupun mknan tu x sedap jgn membazir mkn byk lg org lain yg x dpt mkn....ahahhahah


ni la mee Nya....

Waterfront KOTA KINABALU

0 comments
PAGI yg gelap.....kini sudah terang.....marila kita pergi jalan2...sepanjang hari ni aku merehatkan diri dumah...sambil menjahit baju...yg x pandai siap2....ingatkan diam2 la ni dumah seharian rupanya bjalan juga.....eheeheh p Warisan....walaupun hujan renyai2 km tetap menikmati mkn mlm....yg sedap....sebenarnya sedap sgt tu x la ba ....tp oleh kerana mkn ramai2, mknan pun jadi sedap.....dtambah lagi dengan org2 yg kuat mkn.....mcm c amin, a.Boy, daddy, mummy, c TUs, c adik tasya, c nadrah & c pajeet (nama ku paling belakang....sbb aku kurang kuat mkn ahahahhah)....apapun km enjoy menikmati mknan dbw cahaya bulan....sbb d tmpt km mkn tu tiada lampu...sampai tulang ikan pun km x berapa nampak...., lepas kami mkn2...duduk2 lg ambik angin d Waterfront Kota Kinabalu (Kota Kinabalu city sea view).....sambil2 tu sempat lagi kami posing......enjoy la juga mlm tu....tp ada rs kurang 1org (bungsu lija).......still ingat dia juga....apa2pun bungsu bo tgk aktiviti km d blog ni ok.......jom kita tgk aksi2 mlm tu....


mknan yg kami mkn mlm tu....sedap oh....tambah2 lg d bw cahaya bulan.....


bilang susah mau mkn x nampak tulang, tp nasi abis juga....


A.boy & adik tasya...


Abis air c Bonda dminum c Kakak Nadhrah.....


ni mau kasi tunjuk mak long ba.....org ada selipar upin & ipin....klu mak long mau, ada juga ni utk org besar....ahahhahahah


gelagat adik & kakak..........


adik tasya pura2 takut sama bungsu amin


mdengar ceramah nenek mummy....


Bungsu Amin dbw cahaya bulan


TUS....


Tuan punya Blog


bungsu Amin tgh urus kakak nadhrah....bukan tempat duduk pun mau duduk


model ikan....


sebenarnya mau ambik gambar ikan d belakang tu....dua org ni pulak yg nampak


korek mata ikan.....

TRY kamera........

0 comments
agak2 la mau tidur lagi....hari ni, sempena hari ulang tahun perkahwinan kami....aku bdoa...semoga jodoh kami dpanjangkan lagi, dmurahkan rezeki, utk suami tercinta... tiada apa yg aku bg,hanya doa..... semoga syg sihat & dpanjangkan umur, dmurahkan rezeki...AMIN....hari ni juga c lija terbang g KL (bye jah)....hari ni juga ada org dtg g umah (Kg air geng), lepas tu p ambik mummy & c amin d airport(blk dr kuching), hari yg sgt sibuk......lepas dr airport g teman mummy & amin shopping...oh letihnya...tp best....ehehehe sblm balik umah km semua sempat lg tunggu daddy abis jogging....sambil2 tunggu daddy...apa lg...aku pun ambik2 la gambar....almaklum la try kamera.....ehhhh.....hope kamu enjoy tgk gambar2 dbw ni......sblm aku mngakhiri hari ni, aku mau menyanyi khas buat suami tercinta -ku ada kau-....."di kala ku kehilangan di dalam kegelapan, kau suluhkan sinar petunjuk"....sesiapa yg mau dengar ni lagu klik la play d bawa.....ehhehehehhe, suara x berapa best sbb batuk2 lg.....Selamat Mendengar...


video
Tekan Play k...........


d airport tgh tunggu mummy & amin sampai dr SARAWAK


minum2 d tanjung ARU....


shopping......


Dlm kesibukan bshopping...sempat lg b3G..dgn cucunya


hapi.....shopping


Daddy tgh jogging......3round oh...tasik likas....


Aksi2 tgh tunggu daddy abis jogging.............


aksi2 tunggu daddy........


entah apa saja yg dbualkan tu........


aksi2 org d tmpt jogging.....siap bw makanan lagi tu

Nuffnang

Jom Share BLOG dsini